Joulukuuset Rovaniemen kävelykadulle ennätysaikaisin – tulossa jopa 200 joulukuusta

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jouluun on vielä aikaa, mutta Rovaniemellä sesonkiin ollaan ottamassa jo hieman varaslähtö. Kaupungin Koskikatu täyttyy joulukuusista tänä vuonna ennätyksellisen aikaisin. Taustalla on jo kuudetta kertaa järjestettävä tempaus.

Rovaniemeläiset yrittäjät lahjoittavat kaupungille joulukuusia, jotka asetetaan paikoilleen jo tiistaina 26. lokakuuta. Kävelykadulle ilmestyy tänä vuonna jopa noin 200 kuusta. Perinne alkoi vuonna 2016, jolloin matkailuyrittäjä Janne Honkanen päätti parantaa Rovaniemen keskustan jouluilmettä valtavalla määrällä joulukuusia.

Joulukuusitempaukseen osallistuu yli 30 yritystä ja yksityishenkilöitä. Honkasen mukaan tempausta haluttiin tänä vuonna aikaista, sillä korona-aikana ihmisille on patoutunut matkustustarvetta ja moni lähtee reissuun jo hyvissä ajoin ennen joulua. Joulukuusten tiistaina kello 17 alkaviin pystytystalkoisiin voivat osallistua kaikki halukkaat.