Maailman suurimpiin lukeutuva tulivuori purkautuu Japanissa – tuhkapilvi kilometrien korkeudessa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanin Aso Kujun luonnonpuistossa sijaitseva Aso-tulivuori alkoi purkautumaan keskiviikkona aamupäivästä paikallista aikaa. Viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä pysyttelemään kaukana purkautuksen lähialueilta.

Purkauksessa ilmaan kohosi Japan Times -lehden mukaan yli 3,5 kilometriä korkea savupilvi. Purkaus myös lennätti kiviä kilometrien päähän vuoresta. Tulivuori on suosittu turisti- ja vaelluskohde, mutta purkauksen ei tiedetä toistaiseksi vaatineen ihmisuhreja.

Purkauksesta on kuvattu lukuisia videoita, jotka ovat sittemmin levinneet viraalina sosiaalisessa mediassa. Lähes 1,6 kilometrin korkuinen Aso on Japanin aktiivisista tulivuorista suurin ja lukeutuu koko maailman suurimpiin aktiivisiin tulivuoriin. Vuorella nähtiin viimeksi pienikokoinen purkaus vuonna 2019.