Autoilijoiden trendi-ilmiö vaarantaa hengen – onnettomuustutkija varoittaa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Onnettomuustutkija Tapio Heiskanen on varoitellut tiellä liikkuvia viime aikoina yleistyneestä ilmiöstä. Osa autoilijoista laittaa turvavyön lukkoon pienen apuvälineen välttääkseen turvavyön käyttöä. Muovikappale estää auton turvavyön varoitusääntä piippaamasta.

– Kuvassa on pieni osa, joka autossa väärään paikkaan asetettuna vie henkesi. Muutamat taitavaksi itsensä kokevat autoilijat sujauttavat tällaisen harmittoman mustan lärpykän turvavyön lukkoon, jotta auto ei hälytä turvavyön roikkuessa irti, Heiskanen kirjoittaa Facebookissa.

Heiskasen mukaan hän on tutkinut tänä vuonna jo kahta kuolonkolaria, joissa autoista oli löytynyt alun perin esimerkiksi erillisluvan saaneille katsastustyöntekijöille ja taksikuskeille tarkoitettu väline. Onnettomuustutkija varoittaa turvavyön pois jättämisen nollaavan kaikki miljardiluokan investoinnit joita autoteollisuus on kehittänyt kuljettajien ja matkustajien turvallisuuden eteen.

– Ilman turvavyötä törmäysvoimat heittelevät sinua päin auton sisäosia kuin vuoristorata satakiloista vesisäkkiä. (Ihmisestä noin 60% on vettä. Fysiologisesti olemme siis kaikki lähinnä ahdistuneita avomaankurkkuja), Heiskanen toteaa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.