Suomalaisyhtiö Varjo lanseeraa virtuaalilasit – hinta 1 990 euroa

Digi · Tim Isokivi

Suomalaisyhtiö Varjo on tullut tunnetuksi virtuaalilaseista, jotka on suunnattu erityisesti ammattilaisten käyttöön. Nyt yhtiö on lanseerannut myös laitteen, joka on varustettu edeltäjiään keveämmällä hintalapulla.

Varjo Aero on varustettu kahdella 2880 x 2720 pikselin tarkkuuden, 90 hertsin virkistystaajuuden ja 150 nitin kirkkauden mini-LED -näytöllä. Varjo suosittelee 717 gramman painoisten lasien käyttöön vähintään 4-ytimellisellä suorittimella ja RTX 3050- tai RTX 2060 -tasoisella näytönohjaimella varustettua tietokonetta.

Varjo Aero ei ole suunnattu pelkästään ammattilaisten käyttöön, vaan myös esimerkiksi sumulaattoripeleihin uusia kokemuksia kaipaaville harrastajille. Laitetta myydään ennakkoon Varjon verkkosivuilla 1 990 euron hintaan, joskin esimerkiksi käyttäjän käsien seurantaan tarkoitetut majakat ja peliohjaimet täytyy ostaa erikseen. Varjo Aeron toimitukset aloitetaan vielä vuoden loppuun mennessä.