Liettualaismies istui kolme tuntia jäissä – halusi rikkoa ennätyksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Liettualainen Valerjan Romanovski tunnetaan miehenä, jota kylmyys ei juurikaan hetkauta. Pakkaseen liittyviä tempauksia aikaisemminkin tehnyt mies on noussut nyt otsikoihin vietettyään tuntikausia kirjaimellisesti jäisissä tunnelmissa.

Valerjan Romanovski kiipesi taannoin Vilnan keskustorille pystytettyyn lasiseen kuutioon, joka oli täytetty jääkuutioilla. Hän istui kaulaa myöten jäiden peittämänä kolmen tunnin ja yhden minuutin ajan. Tempausta ihmettelivät niin sivustakatsojat kuin Guinnessin ennätystenkirjan edustajatkin.

Romanovskin uskotaan rikkoneen tempauksellaan maailmanennätyksen, joskaan asiaa ei ole vielä ehditty Euronews-sivuston mukaan vahvistamaan. Ennen vahvistusta pisimpään kerralla jään peittämänä viettänyt mies on ranskalainen Romaine Vandendorpe, joka istui joulukuussa jään keskellä kaksi tuntia ja 35 minuuttia.