Maailman ensimmäinen postimerkki huutokaupataan – hinnan odotetaan kohoavan miljooniiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi postimerkki voi olla miljoonien eurojen arvoinen, ainakin mikäli kyseessä on historiallinen merkki. Sellainen on ainakin pian huutokaupattava Black Penny, maailman ensimmäinen postimerkki.

Hyväkuntoisena säilynyt Black Penny -postimerkki aseteaan myyntiin Sotheby’s-huutokaupan toimesta Lontoossa 7. joulukuuta. Postimerkki on kiinnitetty 10. huhtikuuta 1840 päivättyyn asiakirjaan. Sen hinnan odotetaan Sky News -uutissivuston mukaan kohoavan jopa kuuteen miljoonaan puntaan, eli noin sietsemään miljoonaan euroon.

Kuningatar Viktorian kuvalla varustettu Penny Black julkaistiin vuonna 1840. Huutokaupattava postimerkki on peräisin aivan ensimmäisestä painetusta arkista, josta on selvinnyt tähän päivään saakka vain kolme merkkiä. Merkin edellinen omistaja on liikemies Alan Holyoake, joka sai sen kokoelmiinsa noin 10 vuotta sitten.