VR ja HSL uudistavat maskilinjaansa – maskipakko muuttuu suositukseksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

VR ja Helsingin seudun liikenne HSL ovat ilmoittaneet muuttavansa kasvomaskeihin liittyviä käytäntöjään. Jatkossa maskien käyttöä ei enää vaadita VR:n ja HSL:n joukkoliikenteessä. VR:n mukaan maaliskuusta 2021 saakka voimassa olleesta maskipakosta luovutaan 25. lokakuuta kaikissa kauko- ja lähiliikenteen junissa.

VR kuitenkin suosittelee edelleen maskin käyttöä matkan aikana. Junien henkilökunta jatkaa kasvomaskien käyttöä myös matkustajia koskevan uudistuksen jälkeen.

– Suosittelemme edelleen maskin käyttöä, vaikka emme enää puutu maskittomuuteen junissa. Myös viranomaiset suosittelevat maskinkäyttöä julkisessa liikenteessä. Koronarajoitusten lieventyessä mukautamme ohjeitamme vastaamaan paremmin nykyistä tilannetta, matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola kommentoi tiedotteessa.

HSL:n joukkoliikenteen maskipakko päättyy niin ikään maanantaina 25. lokakuuta. Matkustajia suositellaan kuitenkin edelleen käyttämään kasvomaskeja joukkoliikenteessä THL:n linjausten mukaisesti. HSL:n liikenteessä ja palvelupisteillä suorassa asiakaskontaktissa oleva henkilökunta jatkaa maskien käyttöä työssään.