IL: Tori.fi hakkeroitiin – käyttäjien puhelinnumeroita vääriin käsiin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa toimivan osto- ja myyntipaikka Tori.fi:n on paljastettu joutuneen tietovuodon kohteeksi. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan käyttäjien piilotettuja puhelinnumeroita on päätynyt huijareiden käsiin. Vuodon tarkka laajuus ei ole toistaiseksi tiedossa.

– Poikkeuksellista tietoteknistä osaamista omaava taho on pystynyt käyttämään haavoittuvuutta poikkeukselliseen tarkoitukseen. Käytännössä taho on päässyt käsiksi ilmoittajien puhelinnumeroihin, kertoo Tori.fi-palvelun liiketoimintojohtaja Jenni Tuomisto Iltalehdelle.

Tekijöiden on kerrottu urkkineen piilotettuja puhelinnumeroita julkisia ilmoituksia koskevasta rajapinnasta paljastunutta keinoa hyödyntäen. Torin tiedossa kerrotaan olevan muutamia kymmeniä käyttäjiä, joita huijarit ovat lähestyneet Whatsappin kautta vaikka he eivät olisi julkaisseet ilmoituksessa puhelinnumeroaan.

Tori.fi-palvelua käyttää kuukausittain noin 3,5 miljoonaa suomalaista. Palvelussa käyttäjiä vaaditaan ilmoittamaan puhelinnumeronsa myynti-ilmoitusta tehdessä, vaikka sitä ei näytettäisikään itse ilmoituksessa. Tori on pyytänyt huijausyrityksin lähestyttyjä käyttäjiä olemaan yhteydessä asiakaspalveluunsa.