112 Suomi -sovellukseen uusia varoituksia – kannattaa ladata puhelimeen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi -sovellus mahdollistaa esimerkiksi hätäpuheluiden tekemisen helposti. Nyt sovellukseen on tullut uusi hyödyllinen ominaisuus. Sen avulla kansalaisille tiedotetaan jatkossa tietoturvahäiriöistä ja -tilanteista.

Kansalaisia koskevista laajoista tietoturvahäiriöistä varoittaa 112 Suomi -sovelluksen kautta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kyberturvallisuuskeskus. Traficomin mukaan niistä on tärkeää jakaa tietoa viiveettömästi ja monikanavaisesti, sillä suurin osa suomalaisia käyttää arjessaan sähköisiä palveluita ja verkkoon kytkettyjä laitteita. Tarkkaavaisuutta ja toimia vaativat tietoturvahäiriöt ja -tilanteet ovat digiyhteiskunnassa yleisiä.

– 112 Suomi -sovellus toimii uutena viestintäkanavanamme yksityishenkilöille. Kännykkä on tähän (tietoturvahäiriöistä varoittamiseen) erinomainen väline, Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman kertoo tiedotteessa.

112 Suomi -sovelluksella jo yli 1,9 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Sitä on jo aikaisemmin käytetty esimerkiksi vaaratiedotteiden ja muiden poikkeuksellisista tilanteista kertovien viranomaistiedotteiden jakamiseen.