Silja Serenade liikennöi sittenkin talvilomalla – syyslomien suosio vaikutti päätökseen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tallink-konserni päätti aikaisemmin keskeyttää väliaikaisesti Silja Serenade -risteilyaluksen operoinnin tammikuusta 2022 maaliskuun loppuun saakka. Nyt yhtiö on kuitenkin ilmoittanut Silja Serenaden liikennöivän talvilomien 2022 ajan. Syynä on syyslomien varaustilanne, joka valoi uutta uskoa suomalaisten matkustusinnokkuuteen.

– Olemme todella iloisia siitä, että suomalaiset palasivat syyslomien aikana Helsinki-Tukholma-reitin laivoille. Tämä antoi meille uskoa myös talvilomien 2022 osalta. Vaikka alkuvuosi on haastava matalan sesongin kausi, niin uskomme, että koulujen loma-aikoina suomalaiset lähtevät innokkaasti risteilemään Tukholmaan, Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Marus Schults kertoo tiedotteessa.

Silja Serenade liikennöi syslomien aikaan joka toinen päivä yhteensä yhdeksän risteilyn merkeissä. Ensimmäinen matka tehdään 17. helmikuuta ja viimeinen paluu Helsinkiin on 7. maaliskuuta 2022. Silja Symphony liikennöi Helsinki-Tukholma -reitillä normaalin aikataulun mukaisesti.

– Pystymme tarjoamaan yhä useammalle matkustajalle mahdollisuuden lähteä risteilylle ja samalla pystymme tarjoamaan töitä suomalaiselle miehistöllemme. Odotamme, että yleinen koronatilanne paranee ja matkustajamäärät kasvavat huomattavasti viimeistään ensi kevääseen ja alkukesään mennessä, Schults sanoo.