Kuningatar Elisabet sairauslomalle – kaksi viikkoa lepoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsija, kuningatar Elisabet II on joutunut kahden viikon pituiselle sairauslomalle. Sairauden syytä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole koronavirus. Hänet on määrätty lepoon.

Hänen majesteettinsa saa tehdä ainoastaan pieniä työtehtäviä esimerkiksi pöydän ääressä. Nainen ei kuitenkaan saa osallistua edustustehtäviin. Hän joutui hiljattain perumaan vierailunsa Pohjois-Irlannissa ja kuningattaren vointi tarkastettiin London’s King Edward VII:nnen sairaalassa.

Elisabet toinen nimettiin Englannin kuningattareksi helmikuussa 1952. Hänen 70. vuottaan kuningattarena on määrä juhlistaa toukokuussa 2022 Windsorin linnassa vietettävän tilaisuuden merkeissä. Hän on maailman pisimpään vallassa ollut monarkki.