Shanghain Disneyland suljettiin yhden koronatapauksen vuoksi – yli 30 000 ihmistä testeihin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disneyllä on eri puolilla maailmaa suosittuja teemapuistoja, joista yksi sijaitsee Kiinan Shanghaissa. Sunnuntaina koko Shanghai Disneyland suljettiin lauantaina puistossa vierailleen naisen positiivisen koronatestituloksen vuoksi. Shanghai Disneyland sulki sunnuntaina ovensa vieraiden ollessa vielä sisällä. Myös puiston yhteydessä oleva metroasema suljettiin.

Shanghain viranomaisten mukaan yli 33 800 teemapuistossa vierailleelle oli tehty koronatesti maanantai-aamuun mennessä. Disneylandissa viikonloppuna vierailleille tullaan tekemään vielä toinenkin koronatesti, ja heidän terveydentilaansa tarkkaillaan. Puistossa arvioidaan vierailleen lauantain ja sunnuntaina yhteensä noin 100 000 ihmistä.

Deadline-sivuston mukaan kaikille puiston työntekijöille ensimmäisten 48 tunnin aikana tehdyt koronatestit ovat olleet negatiivisia. Maanantain ja tiistain ajan suljettuna ollut huvipuisto avattiin yleisölle jälleen keskiviikkona.