IL: Kolmannes HUS-sairaalan koronapotilaista saanut kaksi rokotetta – kolmas rokote pelastaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Husin apulaisylilääkäri, dosentti Eeva Ruotsalainen kertoo, että Husin alueen sairaaloissa oli viime viikolla yhteensä yhdeksän tuplarokotettua koronapotilasta. Tämä on kolmasosa kaikista sairaalan alueen koronaviruspotilaista. Kaksi kertaa rokotettujen osuus on noussut, vaikka luvut ovatkin pieniä.

– Infektiopaine kohdistuu nyt rokottamattomien lisäksi myös rokotettuihin, koska virusta kiertää selvästi enemmän kuin pitäisi, Ruotsalainen kertoo Iltalehdelle.

Hänen mukaansa riskiryhmiin kuuluvien, eli varttuneemman väen ja monisairaiden on otettava kolmas rokote omalla vuorollaan. Kolmannen rokotteen lisäksi apulaisylilääkäri suosittelee edelleen muiden varotoimenpiteiden jatkamista, eli maskien käyttöä, ihmistungosten välttelyä ja käsienpesua.