Nämä lisävarusteet suomalaisille autoilijoille tärkeimpiä vuonna 2021

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaksi lisävarustetta on suomalaisille autoilijoille ehdottomasti tärkeimpiä. Tämä selviää vaihtoautoketju Kamuxin teettämän Suomalaiset autokaupoilla 2021 -kyselytutkimuksen tuloksista. Kyselyssä selvitettiin, mitä lisävarusteita autoihin halutaan.

Ylivoimaisesti tärkein lisävaruste oli suomalaisten mielestä ilmastointi. Huurtuneista ikkunoista tai tukahduttavasta kuumuudesta halusi ilmastoinnin avulla eroon 85 prosenttia vastaajista. Toiseksi suosituin lisävaruste oli vakionopeudensäädin, jota tärkeänä piti noin kuusi kymmenestä vastaajasta.

Noin 40 prosentin kannatuksen saivat automaattivaihteisto, vetokoukku, lämmitettävä tuulilasi ja ajonvakautusjärjestelmä. Aikaisempaa suositumpia olivat peruutuskamera ja pysäköintitutka. Niiden uskotaan tuovan monelle lisävarmuutta parkkeeraustilanteissa.

– Täällä Pohjolassa koetaan eri vuodenaikoina sään ääripäät, ja niihin meidät suomalaiset on opetettu jo pienestä pitäen varautumaan. Talvipakkasilla lämmitettävä tuulilasi sujuvoittaa liikkeelle lähtöä ja ilmastointi auttaa huurtuneiden lasien avaamisessa. Vastaavasti kuumilla keleillä ei haluta turhaan hikoilla tien päällä. Vetokoukun suosio perustuu varmasti sekä mökkikulttuuriimme sekä omakotitaloasumiseen: kun tavaraa kuskataan edestakaisin, niin peräkärry on monelle ehdoton juttu, Kamuxin Suomen aluepäällikkö Janne Ihonen kertoo tiedotteessa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.