Talvi tulee koko Suomeen – liukkaat tiet, räntä ja lumisade mahdollisia myös etelässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teillä liikkuvien on syytä varautua liukkaisiin keleihin koko maassa. Sää on kylmenemässä viikonlopun aikana koko maassa. Sen vuoksi myös räntä- ja lumisateet ovat mahdollisia. Forecan mukaan lauha eteläpuoleinen ilmavirtaus päättyy viikon lopulla ja vaihtuu pohjoisenpuoleiseksi.

Sen seurauksena Suomeen virtaa väliaikaisesti kylmää ilmaa. Koko maassa saattaa esiintyä liukkautta teillä viikonlopun ja ensi viikon alun aikana. Lauantaina ja sunnuntaina on tiedossa hajanaisia sateita, jotka tulevat Lapissa tämänhetkisen ennusteen mukaan lumena. Sunnuntain mahdollisten sateiden olomuoto on enustemalleissa vaihdellut veden, rännän ja lumen välillä.

Kylmä pohjoisvirtaus on tämänhetkisen ennusteen mukaan jatkumassa ensi viikon alussa. Lapissa lämpötila saattaa laskea jopa syystalven toistaiseksi kylmimpiin lukemiin. Mahdollisesti etelään maanantaina ulottuvien sateiden odotetaan tulevan osin vetenä, mutta mukana voi olla myös lumihiutaleita.