Länsi-Uudenmaan taksit tarkastettiin – huomautettavaa peräti 70 prosentille

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Verohallinto ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto (ESAVI) työsuojelun vastuualue valvoivat viikonloppuna taksiliikennettä Länsi-Uudellamaalla. Yhteisvalvonnassa tarkastettiin yhteensä 23 taksia, joista 16:ssa oli huomautettavaa.

Poliisi antoi taksinkuljettajille maksullisia huomautuksia 12 kappaletta, joista 11 oli liikennevirhemaksuja ja yksi sakko.Taksiliikenteen harjoittamista koskeviin säännöksiin on tullut muutoksia tänä vuonna. Muutokset ovat tulleet voimaan vaiheittain. Valvonnassa havaittiin seuraavia rikkeitä tai puutteita:

– Kuljettajan tai luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot ei ollut matkustajan nähtävillä 9 kpl– Hintatietoja esittämisessä puutteita 1 kpl– Taksiliikennöintiin oikeuttavaa asiakirjaa ei ollut esittää 6 kpl– Ajo-oikeus ei voimassa 1 kpl

− Asiakkaan näkökulmasta hinta- ja yhteistietojen puuttuminen tai hyvin kirjavat esittämistavat ovat ongelmallisia. Kyse on pienistä, helposti korjattavissa olevista puutteista, joiden johdosta ei kannattaisi ottaa huomautuksia tai muita mahdollisia seuraamuksia. Toivoisimmekin taksiyrittäjien kiinnittävän enemmän huomiota tämän asian korjaamiseen, sanoo Traficomin asiantuntija Tiina-Liisa Ruotsalainen.