Jopa 200 on saattanut altistua tuberkuloosille – Raahen sairaala on lähestynyt potilaita kirjeitse

Terveys · Tim Isokivi

Jopa 200 ihmistä on saattanut altistua kesän ja syksyn aikana tuberkuloosille Raahen sairaalassa. Taudille mahdollisesti altistuneita potilaita on lähestytty kirjeitse.

Raahen sairaalan osastoilla 5 ja 6 oli Lääkärilehden mukaan tuberkuloosia sairastanut potilas eri jaksoja kesä-lokakuun välisenä aikana. Sairaala sai viime viikolla Kuopion yliopistollisesta sairaalasta tiedon, jonka mukaan potilas on yskösvärjäyspositiivinen.

Hyvinvointikuntayhtymän tartuntataudeista vastaavan lääkäri Aleksi Lehtosen mukaan potilaalla on arvioitu olleen tarttuvia oireita osastohoitojaksojen aikana.

Kaikilta altistuneilta otetaan keuhkokuva ja heille tehdään puhelinhaastattelu. Yleisvaarallisiin tartuntatauteihin luokiteltava tuberlukoosi on keukoissa ilmenevä ja pitkäaikainen sairaus. Tuberkuuloosin ilmavuusluku on nykyään Suomessa pieni, mutta vielä 1900-luvun alkupuolella tautiin kuoli Suomessa vuosittain tuhansia ihmisiä.