Nettihuijaus leviää Postin nimellä – uhrit joutuvat tilausansaan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Postin nimissä leviää jälleen uusia huijausviestejä. Tekstiviestien muodossa leviävän huijauksen uhriksi joutuminen johtaa tilausansaan, varoittaa Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin Kyberturvallisuuskeskus.

Postin nimissä lähetetyt viestit ilmestyvät samaan tekstiviestiketjuun oikeiden Postin ilmoitusten kanssa. Viesteissä väitetään, ettei posti olisi onnistunut toimittamaan vastaanottajan pakettia. Mukana on linkki, jonka takaa aukeaa Postin todellisia sivuja muistuttava verkkosivusto.

Viestin vastaanottajan yrittäessä varata huijaussivulla uutta toimitus- tai noutopäivää häneltä pyydetään kahden euron tullimaksua. Todellisuudessa sivu poimii maksukortin tiedot, minkä seurauksena uhri joutuu tilausansaan. Siinä hän menettää kuukausittain tietyn summan huijareille.