Korttimaksut paljastavat: Suomalaisten syyslomat suuntautuivat matkailumaakuntiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Syyslomaviikot ovat tyypillisesti suomalaisille vilkasta matkailusesonkia. Tänä vuonna Suomen suosituimmat matkailumaakunnat ovat saaneet erityisen voimakasta piristystä vielä kotimaahan jääneistä syysloman viettäjistä. Syylomat lisäsivät myös suomalaisten kuluttamista, mikä selviää Nordean tuoreesta korttimaksudatasta.

– Erityisesti Lapissa ja Ahvenanmaalla on nähty nousua. Lapissa vapaa-ajan palveluiden korttimaksut kasvoivat lokakuussa peräti 60 prosenttia kahden vuoden takaisesta kotimaan matkailijoiden voimalla. Puolestaan Ahvenanmaalla hotellimajoitusten kotimaiset korttimaksut kohosivat liki 80 prosenttia. On kuitenkin hyvä muistaa, että ulkomaisten matkustajien maksut eivät näy Nordean korttidatassa, joten matkailuyrittäjien kokonaistilanne ei ole aivan näin hyvä.

Koko maassa kotimaiset korttimaksut nousivat lokakuussa yhdeksän prosenttia kahden vuoden takaista korkeammalle. Maakunnista korttimaksut kohosivat lokakuussa eniten Ahvenanmaalla, Etelä-Karjalassa ja Lapissa. Korttimaksujen kasvua on edistänyt tavarakaupan pysyminen vilkkaana, mutta myös palvelusektorin korttimaksut ovat nousseet kahden vuoden takaisen tason yläpuolelle.