Matkailijat löysivät Turkuun – yöpymisissä kasvua viime vuodesta 51 prosenttia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat innostuneet kotimaan matkailusta. Turusta kerrotaan kotimaisten yöpyjien määrän lisääntyneen 21 prosenttia. Majoitusliikkeiden myynti kasvoi kaikkineen 51 prosentilla vuoteen 2020 verrattuna.

– Huomionarvoista on, että Turussa oli enemmän yöpyjiä myös verrattuna kesään 2019, jolloin pandemia ei vielä rajoittanut matkailua. Turku on hyötynyt suomalaisten myönteisestä asennemuutoksesta kotimaanmatkailua kohtaan, toteaa Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja.

Turussa matkailijoita kiinnostaa saaristoluonnon lisäksi historiallinen kaupunkikulttuuri. Hirvenojan mukaan suomalaiset matkailivat kotimaassa edellistä kesää suunnitelmallisemmin, joten he suorastaan janosivat tietoa kohteista, palveluista ja reiteistä.