Cast Away -elokuvan Wilson-lentopallo huutokaupattiin – hinta satoja tuhansia euroja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tom Hanks näytteli Cast Away – tuuliajolla -elokuvassa autiosaarelle vuosikausiksi haaksirikon seurauksena joutunutta miestä. Päähenkilön ainoa seuralainen saarella oli lentopallo, jonka hän nimesi Wilsoniksi.

Nyt Cast Away -elokuvan Wilson-lentopallo on myyty Prop Store -huutokaupan toimesta Lontoossa. Pallon myyntihinta kohosi jopa 230 000 puntaan, eli lähes 270 000 euroon. Myyntihinnaksi arvioitiin alun perin korkeintaan 70 000 euroa.

Lentopallosta tehtiin kuluneen näköinen tummalla maalilla, ja siinä on kasvoja esittävä punainen tahra. Tom Hanks oli Cast Away -roolinsa ansiosta ehdolla parhaan miespääosan Oscarin saajaksi vuonna 2001. Hän kuitenkin hävisi Gladiaattori-elokuvan pääroolia näytelleelle Russell Crowelle.