Hämmästyttävä ilmiö videolle Itä-Suomessa: Taivaalla poikkeuksellisen kirkas valopallo

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itä-Suomessa todistettiin torstaina iltapäivällä näyttävää valoilmiötä. Taivasta valaisi alkuillan hämärässä poikkeuksellisen kirkkaaksi kuvailtu tulipallo. Ilmiön aiheutti todennäköisesti meteoroidi eli pienikokoinen avaruuskivi.

Torstaina noin kello 16:40 nähdystä valoilmiöstä kirjattiin Ursan Taivaanvahti -palveluun havaintoja erityisesti Etelä- ja Pohjois-Karjalasta, Kainuusta sekä Etelä- ja Pohjois-Savosta. Eteläisin havainto tehtiin Imatralla ja pohjoisin Rovaniemen lähellä. Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan ilmiö olisi saatettu nähdä lähes koko Suomessa, mikäli sää olisi ollut vähemmän pilvinen.

Kappaleen lennon arvioidaan päättyneen Itärajan tuntumaan. Tiedossa ei toistaiseksi ole, hajosiko kappale lentonsa aikana vai päätyikö avaruuskiveä maahan asti. Ilmiöstä Joensuussa ja Kuopiossa kuvattuja videoita on mahdollista katsoa Taivaanvahti-sivustolla ja tästä suorasta linkistä.