Benedict Cumberbatch uppoutui rooliin liian intensiivisesti – sai kolme nikotiinimyrkytystä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joillain metodinäyttelijöillä on tapana uppoutua rooleihinsa vaarallisillakin tavoilla. Nyt brittiläinen Doctor Strange -tähti Benedict Cumberbatch on paljastanut kärsineensä nikotiinimyrkytyksestä näytellessään ketjupolttavaa hahmoa tulevassa elokuvassa.

Cumberbatch näyttelee Jane Championin The Power of the Dog -elokuvassa sadistiseksi kuvailtua karjatilan pitäjää. Näyttelijä opetteli roolia varten kastroimaan härän ja soittamaan banjoa, eikä hän peseytynyt säilyttääkseen yllään vahvan hajun. Terveysongelmiin johti lopulta runsas itse yhdellä kädellä rullattujen savukkeiden tupakointi.

– Filtterittömiä sätkätupakoita kohtaus kohtauksen jälkeen. Aiheutin itselleni nikotiinimyrkytyksen kolmesti. Tupakkaa täytyi polttaa runsaasti, ja se tuntui hirveältä, Cumberbatch kuvaili Esquire-lehden haastattelussa.

Cumberbatchin lisäksi The Power of the Dog -elokuvan päärooleissa nähdään Kirsten Dunst ja Jesse Plemons. Thomas Savagen romaaniin perustuva elokuva ilmestyy Netflixiin 1. joulukuuta.