Stara Benedict Cumberbatch

Viihdeuutiset

Suosikkinäyttelijä: ”Homoviha on keskiaikaista!”

Brittiläinen näyttelijä Benedict Cumberbatch on muutaman vuoden aikana tehnyt nousujohdanteista uraa Hollywoodissa. Uusi Sherlock -sarjan myötä maailmanmaineeseen kohonnut mies on esittää The Imitation Game -elokuvassa homoseksuaalista matemaatikkoa Alan Turingia.

Suorasanainen näyttelijämies on nyt tuominnut homofobiasta kärsivät ihmiset tiukkalinjaisesti. Hänen mukaansa homoseksuaaleja jahtaavat ihmiset ovat kuin suoraan keskiajalta, jolloin kaikki vääräuskoiset lynkattiin. Hänen mukaansa homoseksuaaleja tuomitaan samalla mallilla edelleen, ja pelkästään uskomusten tai uskonnon takia.

– Olisin valmis tarttumaan aseisiin vain siksi, että joku kertoo minulle mihin minun muka tulee uskoa. Tai muuten he tappaisivat minut. Taistelisin heitä vastaan. Uskon, että ihminen voi käsittää oikean ja väärän eron iän myötä. Enkä usko, että ihminen voi olla vain yksipuolisesti suvaitsevainen. Jokaisen tulee ymmärtää, että uskonnollinen fundamentalismi on väärin, Cumberbatch julisti Out-lehden haastattelussa.

Hän myös tunnustaa tietävänsä useita näyttelijöitä, jotka ovat edelleenkin kaapissa ainoastaan julkisen tuomitsemisen takia. Vaikka homoseksuaalien oikeudet ovat tehneet huiman harppauksen ja ottaneet edistysaskeleita kuluneen 40 vuoden aikana, tulisi hänen mielestä työtä jatkaa edelleen. 38-vuotias Benedict Cumberbatch aloitti uransa teatterin lavalla vuonna 2001. Sittemmin hän on noussut suuren yleisön tietoisuuteen esimerkiksi Uusi Sherlock -sarjan ja elokuvien Star Trek Into Darkness, Viides valta ja 12 Years a Slave myötä.

Viihdeuutiset

Benedict Cumberbatchin teini-ikäisestä kaksoisolennosta nettisensaatio

Brittiläinen näyttelijä Benedict Cumberbatch on muutaman vuoden aikana noussut yhdeksi saarivaltion tunnetuimmista näyttelijöistä. Uusi Sherlock -sarjan myötä maailmanmaineeseen kohonnut tähti on sittemmin ollut mukana Hollywood-elokuvissa, kuten Star Trek Into Darkness ja Hobitti: Smaugin autioittama maa.

Nyt brittinäyttelijän 16-vuotias kaksoisolento on herättänyt laajaa huomiota internetissä. Niin ikään brittiläisestä Tyler Michell nousi kertaheitolla internet-ilmiöksi, kun hän ryhtyi jakamaan Instagramissa selfie-kuviaan tähteen viittaavilla tag-tunnisteilla. Tyler nousi erityisesti nuorten naisten ihailun kohteeksi, ja hänen Instagram-tilillään jo noin 20.000 seuraajaa.

37-vuotias Benedict Cumberbatch aloitti uransa teatterin lavalla vuonna 2001. Sittemmin hän on noussut suuren yleisön tietoisuuteen esimerkiksi Uusi Sherlock -sarjan ja elokuvien Star Trek Into Darkness, Viides valta ja 12 Years a Slave myötä. Taannoin Benedict Cumberbatchin uutisoitiin olevan Tumblr-mikroblogipalvelun suosituin miespuolinen tähti.

Elokuvat

Elokuva-arvostelussa Hobitti: Smaugin autioittama maa

J.R.R. Tolkienin klassikkoteokseen pohjautuva Hobitti: Smaugin autioittama maa -elokuva onnistuu ottamaan katsojan valtaansa ensimetreiltä asti. Peter Jacksonin ohjaamassa seikkailufilmatisoinnissa jatketaan Bilbo Reppulin, Gandalfin ja kääpiöiden matkaa Yksinäiselle vuorelle.

Sankarillinen joukko kahnailee haltioiden kanssa ja tapaa Järvikaupungin asukkaat ennen varsinaisen päävihollisensa Smaug-lohikäärmeen (Benedict Cumberbatch) kohtaamista. Tavoitteena on myyttinen tehtävä – lohikäärmeen tappaminen ja kääpiöiden valtakunnan valloitus takaisin. Tehtävä koettelee ymmärrettävästi joukon yhteishenkeä, ystävyyttä ja uskollisuutta.

Ilmassa leiskuu jopa lempeä, kun elokuvassa nähdään kuvankauniina haltiasoturittarena Evangeline Lilly, eivätkä kääpiöiden silmät voi tätä kaunotarta ohittaa. Martin Freemanin humoristisuus sekä Ian McKellenin ja Richard Armitagen karisma ovat elokuvan kantavia voimia ja heidän kohdallaan voi todeta näyttelijävalintojen osuneen kohdilleen.

Huimasti yli 2,5-tuntinen spektaakkeli on varsinainen koetus istumalihaksille, mutta se pitää otteessaan, vaikka pakokohtaukset ja örkkitaistelut menevät perusfantasian piikkiin. Kaiken kaikkiaan trilogian edellisen osan katsominen on suotavaa, että mielenkiinto pysyy elokuvaa katsoessa yllä. Sivan pystymetsästä ei tähän leffaan kannata lähteä.

Lajityyppi: Seikkailu, fantasia
Ohjaaja: Peter Jackson
Pääosissa: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Benedict Cumberbatch, Cate Blanchett, Evangeline Lilly, Orlando Bloom, Luke Evans, Hugo Weaving, Lee Pace, Andy Serkis.
Ensi-ilta: 11.12.2013
Kesto: 2 h 41 min
Ikäraja: 12

Pisteet: 4/5

Viihdeuutiset

Julian Assange tuomitsee Wikileaks-elokuvan: ”Perustuu petolliseen kirjaan”

Muutamia vuosia sitten tapahtui yksi maailmanhistorian suurimmista tietovuodoista, kun Wikileaks-verkkosivustolla julkaistiin valtava määrä salaisia poliittisia ja diplomaattisia asiakirjoja. Samalla sivuston perustaja Julian Assange nousi maailmanmaineeseen.

Wikileaksin vaiheista on tehty myös Viides valta -niminen elokuva. Suomen ensi-iltansa 25. lokakuuta saavassa elokuvassa Julian Assangea esittää brittinäyttelijä Benedict Cumberbatch. Nyt Wikileaks-sivustolla on paljastettu kirje, jonka sivuston perustaja lähetti Cumberbatchille kieltäydyttyään ensin tapaamasta näyttelijää henkilökohtaisesti. Kirjeessä Assange kehuu tähden näyttelijäntaitoja, mutta tuomitsee itse elokuvan.

– Uskon, että nauttisin tapaamisestasi. Näyttelijän ja hänen esittämänsä oikean hahmon välille muodostuva side on merkille pantava, Julian kertoo.

– Minun täytyy kuitenkin puhua suoraan. Toivon sinun ottavan tämän suoran puheen kunnianosoituksena epäystävällisyyden sijaan. Uskon sinun olevan hyvä ihminen, mutta en usko tämän elokuvan olevan hyvä, Wikileaks-perustaja kuvailee.

Kirjeessä Julian Assange kertoo uskovansa, että elokuva esittää hänet ja Wikileaksin vääristelevällä tavalla. Hänen mielestään Cumberbatchin olisi myös kannattanut jättäytyä elokuvaprojektista kokonaan pois.

– Uskon elokuvan olevan erittäin negatiivinen minua ja rakkaimpiani kohtaan. Se perustuu petolliseen kirjaan, jonka kirjoittajalla on käynnissä minuun ja järjestööni kohdistuva ajojahti. Tapaamalla sinut vahvistaisin tätä viheliäistä elokuvaa ja tukisin taitavaa mutta vääristynyttä esitystä, jonka käsikirjoitus pakottaa sinun tekemään, Assange ilmoittaa kirjeen loppupuolella, Assange jatkoi.

Viihdeuutiset

Sinullekin brittiläinen nimihirvitys? Uusi nimigeneraattori auttaa

Joitain meistä on siunattu syntymästä asti pitkällä nimihirvityksellä, joka saa kuulijoiden korvat käpristelemään aina, kun koko litanian lausuu ääneen yhtä soittoa. Brittiläinen elokuvatähti Benedict Cumberbatch kuuluu näihin onnekkaisiin valittuihin.

Nyt miehen kunniaksi on Tumblr-sivustolla julkaistu Benedict Cumberbatch -nimigeneraattori, jonka avulla kuka tahansa voi kuin arpaa heittämällä saada itselleen yhdellä hiiren klikkauksella oman pitkän nimilitanian.

Generaattori mukailee brittiläisen kuuloisia ylipitkiä nimiä, joiden pelkkä lausuminen tuottaa kelle tahansa tuskaa. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Anallube Cumberbund, Congleton Toodlesnoot, Wimbledon Banglesnatch, Bumberstump Cockletit ja Rinkydink Wafflesmack.