Metsähallitus tarjoaa edulliset joulukuuset Pohjois-Suomessa: ”Nouda itse täyden kympin kuusi”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Mikään ei voita aitoa joulukuusen tuoksua. Osa ihmisistä haluaa helppohoitoisen muovikuusen, kun taas toisille on kunnia-asia kantaa aito puu olohuoneeseen koristeltavaksi. Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueilla saa joulupuun käydä hakemassa valtion mailta erillisellä luvalla.

– Hakemiseen tarvittavan joulukuusiluvan saa hankittua helposti Eräluvat-verkkokaupasta. Joulukuusilupa oikeuttaa hakemaan enintään kolme metriä pitkän joulukuusen valtion talouskäytön piirissä olevista monikäyttömetsistä. Enontekiön, Utsjoen ja Inarin kunnissa joulukuusiluvalla joulupuuksi voi hakea männyn, Metsähallitus tiedottaa.

Eteläisessä Suomessa lupamyyntiä ei ole, sillä valtion monikäyttömetsiä on alueilla suhteellisen vähän ja ne ovat hajallaan. Metsähallituksen Eräluvat-kauppa toimii osoitteessa verkkokauppa.eraluvat.fi. Joulukuusilupakaupoille pääsee valitsemalla ylävalikosta ”Muut luvat” ja sen jälkeen ”Luonnontuoteluvat” ja ”Joulukuusi”. Yksi kuusilupa maksaa kymmenen euroa.