OLL syyttää: ”Opiskelijat leimattiin viinanhuuruisiksi bilettäjiksi, jotka vaarantavat koronaturvallisuutta”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) mielestä korkeakouluopiskelijat ovat jääneet koronapandemian väliinputoajiksi. Liitto on nyt julkaissut tulikiven katkuisen tiedotteen, jossa he vaativat opiskeluhyvinvointia tukevien rakenteiden vahvistamista tulevaisuuden kriisien varalta.

– Koronapandemian ja rajoitusten pitkittyessä pettyneet ja uupuneet korkeakouluopiskelijat vaativat tilanteensa huomioimista samalla vakavuudella kuin muiden opiskelijoiden. Julkisuudessa kannettiin kuitenkin huolta lähinnä toisen asteen koulujen lähiopetuksesta ja opiskelijoiden hyvinvoinnista ja leimattiin korkeakouluopiskelijoita viinanhuuruisiksi bilettäjiksi, jotka vaarantavat koronaturvallisuutta, OLL:n puheenjohtaja Julia Tuuri huomauttaa.

Myös korkeakoululiikunta jäi pandemian väliinputoajaksi, vaikka se vastaa isosta osasta nuorten aikuisten päivittäisestä liikunnasta ja tukee sekä fyysistä että henkistä jaksamista. Korkeakoululiikunnan järjestäjät eivät kuitenkaan ole voineet hakea samoja julkisia koronatukia kuin muut liikunta-alan toimijat eikä niitä huomioitu lainkaan valtion liikuntaneuvoston koronaselvityksessä.

– Mikä näkymätön raja ylitetään, kun opiskelijat siirtyvät toiselta asteelta korkeakouluihin? Ministereiden suusta kuultu ”koettakaa jaksaa” ei paljon lämmittänyt yksin etäopinnoissa kärvisteleviä ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoita, Tuuri jatkaa.