Poliisi huumausaineen katukauppavalvonta: ”Marijuanaa, hasista, amfetamiinia, metamfetamiinia ja kokaiinia”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi valvoi marraskuun ensimmäisellä viikolla valtakunnallisesti huumausaineiden katukauppaa ja verkossa tapahtuvaa välitystoimintaa. Sisä-Suomen alueella huumausaineen katuvalvonnassa jäi kiinni yhteensä 18 rikoksesta epäiltyä.

Katuvalvonnan yhteydessä poliisi kirjasi yhden rikosilmoituksen törkeästä huumausainerikoksesta Pirkanmaan alueella. Rikoksesta epäillyltä takavarikoitiin yhteensä noin 300 grammaa epäiltyä amfetamiinia. Huumausainerikoksia kirjattiin yhteensä kahdeksan rikosilmoitusta ja huumausaineen käyttörikoksia yhteensä yhdeksän kappaletta.

Poliisi takavarikoi katuvalvontaviikon aikana epäiltyjä huumausaineita, kuten marihuanaa, hasista, amfetamiinia, metamfetamiinia ja kokaiinia. Katuvalvonnan yhteydessä takavarikoitiin myös huumausaineeksi luokiteltavia lääkeaineita sekä käteistä rahaa hieman yli 4000 euroa. Huumausaineen katuvalvonnan yhteydessä poliisi tapasi myös viisi etsintäkuulutettua henkilöä.