Robin Packalen edusti Suomea MTV EMA 2021 -gaalassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

MTV EMA 2021 -gaalaa juhlistettiin taas tauon jälkeen live-tapahtumana Unkarin Budapestissä sunnuntai-iltana. Gaala esitettiin 180 maahan. Best Artist -palikkon vei Ed Sheeran. Gaalan punaisella matolla juhli myös pop-artisti Robin Packalen.

Ed Sheeran voitti myös parhaan kappaleen palkinnon, eli Best Songin biisillään Bad Habits. Euroviisuista tuttu Måneskin voitti Best Rock -kategorian palkinnon. Parhaan Pohjoismaisen artistin palkinnon sai tanskalainen Tessa. Sen sijaan BTS taas sai kokonaisuudessaan eniten palkintoja, kategorioissa Best Pop, Best K-Pop, Best Group ja Biggest Fans.

David Guetta sai Best Electronic -palkinnon ja Billie Eilish Video for Good -palkinnon. Gaalan host ja esiintyjä Saweetie on ensikertailainen ja voitti Best New -palkinnon. Nicki Minaj nappasi Best Hip-Hop -palkinnon, Olivia Rodrigo Best Push -palkinnon, Maluma Best Latin -palkinnon ja YUNGBLUD Best Alternative -palkinnon. Best Collaboration -tunnustus meni Doja Cat ft. SZA:lle kappaleesta Kiss Me More.

Gaalan show sai inspiraationsa Budapestin kylpylöistä ja kaupungin läpi virtaavasta Tonava-joesta. Ensimmäistä kertaa MTV EMA Generation Change Award -voittajat palkittiin EMA:n päänäytöksessä. Tänä vuonna palkittiin viisi nuorta muutoksentekijää, jotka edistävät tasa-arvoa ja rakkautta taistelemalla LGBTQ+:n vastaista politiikkaa vastaan.