Tamperelainen yritys tekee erikoistehosteita Tom Hardyn tähdittämään Netflix-elokuvaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erikoistehosteita työstävä tamperelaisyritys Troll VFX on tehnyt rahakkaan ja Suomen mittakaavassa harvinaisen sopimuksen. Yritys luo digitaalisia tehosteita yhdysvaltalaisen XYZ Productions -yhtiön tuottamaan Havoc-toimintaelokuvaan. Netflixissä ensi vuonna ensi-iltansa saavan elokuvan pääroolissa nähdään Mad Max: Fury Road ja Inception -tähti Tom Hardy.

The Raid -kulttielokuvasta tunnetun Gareth Evansin ohjaama Havoc kertoo Hardyn näyttelemästä poliisista, joka joutuu taistelemaan alamaailman halki pelastaakseen poliitikon pojan salaliittojen ja korruption keskellä. Troll VFX:n tekemän sopimuksen tarkkaa arvoa ei ole paljastettu, mutta yhtiön toimitusjohtaja Antti Kulmala kuvailee työtä Helsingin Sanomille todennäköisesti isoimmaksi Suomessa tehdyksi elokuvan jälkityöksi. Yrityksen työtehtäviin kuuluu Kulmalan mukaan monimutkaisten efektikuvien tekemistä.

Walesissa kuvatun Havoc-elokuvan kokonaisbudjetti on noin 100 miljoonaa dollaria. Troll VFX on luonut erikoistehosteita aikaisemmin muun muassa Iron Sky, Omerta 6/12 ja Tuntematon sotilas -elokuviin sekä XYZ Productionsin tuottamaan norjalaiselokuvaan The Trip. XYZ Productions puolestaan on tuottanut muun muassa Tampereella kuvatun Hollywood-elokuvan Dual, jota tähdittävät Aaron Paul ja Karen Gillan. Se saa ensi-iltansa ensi vuonna.