IS: Omerta 6/12 -elokuvan tuotannossa rajuja ongelmia – ohjaajalta estettiin pääsy kuvauksiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen suurtuotanto, Ilkka Remeksen romaaniin perustuva ja muun muassa Jasper Pääkkösen tähdittämä Omerta 6/12 saa ensi-iltansa 19. marraskuuta. Elokuvan piti ohjata Antti J. Jokinen, mutta uudeksi ohjaajaksi kiinnitettiin kesken kuvausten Aku Louhimies.

Ilta-Sanomien mukaan Omerta 6/12 -elokuvan ohjaajanvaihdosta edelsivät rajut ongelmat tuotannossa. Anonyymien lähteiden mukaan Jokinen ei ollut normaalissa työkunnossa. Näyttelijöiden kerrotaan saaneen käsikirjoituksen haltuunsa aivan viime tipassa, ja lähteiden mukaan ohjaaja käyttäytyi epäkunnioittavasti työryhmää kohtaan.

– Ohjaajalta nähtiin henkilökohtaisia hyökkäyksiäkin, sellaista turhaa huutamista ja painostamista. Kun ohjaajaan yritti ottaa yhteyttä, se osoittautui yleensä mahdottomaksi, Ilta-Sanomille kerrotaan.

Lähteiden mukaan kuvauksissa nähtiin myös vaarallinen hetki, jossa paukkupatruunoin varustettua pistoolia käytettiin työturvallisuuden tunnusmerkkien vastaisella tavalla. Ongelmat kulminoituivat tilanteeseen, jossa ohjaajan nimi oli jätetty tarkoituksella pois kuvauspaikan turvallisuuslistalta Virossa. Jokinen on sittemmin kommentoinut Ilta-Sanomille lähteiden väitteitä.

– Sairastuin vuonna 2020 vakavaan työuupumukseen. Olen tehnyt virheitä ja on tapahtunut ylilyöntejä, joista olen erittäin pahoillani. Olen hakenut ja saanut apua ja paranemassa, Jokinen kirjoitti, ja kertoi toivovansa elokuvalle sekä sen työryhmälle menestystä.