Itävalta määräsi rokottamattomat pysymään kotona

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itävallassa on meneillään yksi Euroopan pahimmista korona-aalloista. Pelkästään sunnuntaina maassa kirjattiin yli 11 500 uutta koronatartuntaa. Maassa otettiin maanantaina käyttöön uusi rokottamattomia koskeva sulkutila.

Rokottamattomat saavat poistua maanantaista lähtien poistua kodeistaan vain välttämättömille asioille. Tällaisia ovat esimerkiksi töihin meno, kaupassa käynti ja lääkärillä vierailu. Sulkutila kestää näillä näkymin 10 vuorokautta, eikä se koske alle 12-vuotiaita.

BBC:n mukaan poliisi tulee valvomaan sulkutilan noudattamista esimerkiksi tarkistamalla julkisilla paikoilla liikkuvilta heidän koronapassit. Sulkutilaa rikkovat voivat saada sakkorangaistuksen. Itävallan lähes yhdeksästä miljoonasta asukkaasta noin 65 prosenttia on saanut molemmat rokoteannokset. Luku on yksi läntisen Euroopan pienimmistä.