Perhe eksyi metsään – pelastui 112 Suomi -sovelluksen avulla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

112 Suomi on Hätäkeskuslaitoksen tuottama mobiilisovellus, jota on kehitetty yhteistyössä eri turvallisuustoimijoiden ja viranomaisten kanssa. Sen kautta soitettu hätäpuhelu antaa suorat koordinaatit sijainnista. Jos et ole vielä ladannut sovellusta puhelimeesi, tee se viimeistään luettuasi tämän artikkelin perheestä, joka pelastui sovelluksen avulla metsästä.

– Satakunnan alueella lapsiperhe oli lähtenyt laavuretkelle metsään. Marraskuun pimeä ilta ja synkkä metsä kuitenkin pudottivat perheen kartalta. Hetken samoiltuaan ja tilanteen todettuaan perhe totesi yksituumaisesti, ettei löydä enää tien varteen autolleen, Lounais-Suomen poliisista kerrotaan.

112-sovelluksen kautta soitettu hätäpuhelu tuotti hätäkeskuksen järjestelmiin hyvin tarkan paikannuksen. Läheiselle metsäautotielle lähetetty poliisin partio nosti lämpökameralla varustetun kuvauskopterin pimeälle taivaalle ja havaitsi eksyneet muutamassa minuutissa. Perhe marssi kopterin valoja jonossa seuraten muutaman sadan metrin taipaleen takaisin tienvarteen ja ihmisten ilmoille.

– Vaikka perhe oli lämpimästi pukeutunut eikä heillä missään vaiheessa ollut mitään hätää, saivat he jännittävän oppitunnin siitä että he olivat varustautuneet hyvin, että he toimivat järkevästi, ja että meillä on tosi hyvät mahdollisuudet auttaa erilaisin tavoin, poliisi kertoo viitaten 112 Suomi -sovelluksen käyttöön.