Nyt on herkulla hintaa – tryffelipala myytiin yli 100 000 eurolla

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maan alla kasvavat tryffelit ovat arvokasta herkkua. Erityisen arvokkaita ovat Italian Albassa kasvavat valkotryffelit, joiden kilohinta nousee tuhansiin euroihin.

Sunnuntaina järjestetyssä kansainvälisessä huutokaupassa myytiin 830 gramman painoinen valkoytyffeli. Pohjois-Italiassa järjestetyssä huutokaupassa otettiin vastaan tarjouksia eri puolilta maailmaa. Valkotryffelin myyntihinta kohosi Reuters-uutistoimiston mukaan lopulta 103 000 euroon.

Arvokkaan tryffelin osti Michelin-palkituista ravintoloistaan tunnettu italialainen keittiömestari Umberto Bombana. Tryffeleiden arvoon vaikuttavat paitsi sienten maku ja aromi, myös niiden harvinaisuus. Tryffeleitä etsitään maasta eläinten, kuten hyvän hajuaistinsa avulla niitä paikantavien tryffelipossujen avulla.