Valtava tietovuoto aikuisviihdesivustolla – kymmenien miljoonien tiedot vääriin käsiin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittulla StripChat-aikuisviihdesivustolla on tapahtunut mittava tietovuoto. Vääriin käsiin on päätynyt kymmenien miljoonien käyttäjien ja satojen tuhansien mallien yksityiseksi tarkoitettuja tietoja. The Record -sivuston mukaan vuodetut tiedot sisältävät muun muassa 65 miljoonan käyttäjän käyttäjinimiä, sähköpostiosoitteita, ip-osoitteita, tippitilien tietoja ja kirjautumisaikoja.

Julki joutuivat myös 421 000 sivustolla toimivan mallin käyttäjänimet, sukupuolet, studioiden ip-osoitteet ja tippitiedot. Vuoto sisälsi myös 719 000 chat-viestiä ja yli 100 miljoonan rahansiirron tiedot. Vuodon toi julki tietoturva-asiantuntija Bob Diachenki. Hänen mukaansa StripChatin tietokanta oli ollut suojaamattomana 4.-7. marraskuuta välisenä aikana.

Sivuston serveri turvattiin muutama päivä sen jälkeen kun Diachenki otti yhtiöön yhteyttä asiasta, mutta StripChat ei ole toistaiseksi tiedottanut tapahtuneesta julkisesti. StripChat-palvelussa käyttäjät voivat katsella webcam-mallien livestream-lähetyksiä. Sivustolla on kuukausittain keskimäärin 400 miljoonaa kävijää.