Amazon ei hyväksy brittiläisten Visa-kortteja – liian suuret käsittelymaksut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Verkkokauppayhtiö Amazon on tiedottanut, että Yhdistyneen kuningaskunnan asiakkaat eivät voi tammikuusta alkaen maksaa ostoksia Visa-luottokortilla. Syynä ovat korkeat käsittelymaksut.

Brittien Visan luottokorttimaksut eivät kelpaa Amazon-verkkokaupassa 19. tammikuuta alkaen. Kielto ei koske muita luottokortteja tai Visa Debit -korttia. Amazon kertoo korttimaksukustannusten nousseen viisi kertaa suuremmaksi Brexitin jälkeen Visan luotto-ominaisuudessa, Sky News uutisoi.

Verkkokaupan mukaan suuret käsittelymaksut vaikuttavat suoraan myös tuotteiden hintoihin. Jos ideana on tarjota edullisimmat hinnat, muuttavat korkeat käsittelymaksut loppulaskua kohtuuttomasti ja vaikuttaa kilpailuun. Visa on ilmaissut harminsa kuluttajan maksutapojen rajaamisessa, mutta on kuitenkin tyytyväinen, että luottokortit kelpaavat vielä joulusesongin ajan.