Tämän hetken yleisimmät salasanat listattiin – ethän käytä näitä

Digi · Tim Isokivi

Hyvän ja samaan aikaan helposti muistettavan salasanan keksiminen voi olla haastavaa. Salasanaa keksiessä ei kuitenkaan kannata missään tapauksessa mennä sieltä, mistä aita on matalin. Hakkereille yleisimmin käytössä olevien koodisanojen murtaminen onnistuu naurettavan helposti.

Tietoturvayhtiö Nordpass on julkaissut listan vuoden 2021 yleisimmistä salasanoista. Ensimmäisellä sijalla on jälleen kerran 103 miljoonaa kertaa esille noussut 123456. Listan kärkipäässä olivat myös 123456789, 12345, qwerty ja password.

Yleisimmin käytössä olevia salasanoja ei tulisi missään tapauksessa käyttää. Kyseiset salasanat ovat paitsi runsaassa käytössä, myös niin helppoja ja arvattavia, ettei niistä ole käytännössä juuri mitään turvaa. Haastavampia salasanoja listalla edustivat 1g2w3e4r, gwerty123, myspace1 ja michelle, joiden murtamisessa hakkereilla meni noin kolme tuntia.

Techspot-sivuston mukaan NordPass listasi myös maat, joiden asukkaat joutuvat yleisimmin tietovuotojen uhreiksi. Niitä olivat Yhdysvallat, Chile, Australia, Uusi-Seelanti, Venäjä, Ranska, Italia ja Saksa.