Suosikkiohjaaja John Landis saapuu festivaalivierailulle Suomeen – tuttu muun muassa Blues Brothers -elokuvasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-legenda John Landis saapuu joulukuussa vierailulle Suomeen. 71-vuotias ohjaajaveteraani vierailee Helsingissä 1.-5. joulukuuta järjestettävillä Night Visions -elokuvafestivaaleilla. John Landis tunnetaan lukuisten menestys- ja kulttielokuvien ohjaajana. Hänen tunnettuihin töihin lukeutuvat muun muassa The Blue Brothers, Ihmissusi Lontoossa, Prinssille morsian ja Michael Jacksonin Thriller-musiikkivideo.

Night Visions -festivaaleilla esitetään Landisin elokuvat Blues Brothers, Ihmissusi Lontoossa, Innocent Blood ja Vaihtokaupat. Ihmissusi Lontoossa -näytöksen yhteydessä pidetään Landisin masterclass-luento. Landis on Helsingissä koko festivaalien ajan, ja hän osallistuu myös muiden elokuviensa näytöksiin.

Night Visions -festivaaleilla nähdään suuri määrä uutuuselokuvia ja kulttiklassikoita. Joukossa ovat muun muassa Cannesissa palkittu Titane, Robocop ja Basic Instinct -ohjaaja Paul Verhoevenin kohua herättänyt lesbonunnaelokuva Benedetta, konemusiikin pioneereista kertova dokumentti Who Kiled the KLF? ja toimintaelokuva Snake Eyes: G.I. Joe Origins. Tapahtuman lipunmyynti alkaa 19. marraskuuta.