Prinssi Harry ja Meghan Markle Yhdysvaltojen medioista: ”Valheiden sekainen maailma”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sussexin herttuapari, eli prinssi Harry ja Meghan Markle ovat olleet puolen vuoden ajan mukana Aspen instituutin vetämässä informaatiohäiriökomission hankkeessa, jossa on tutkittu yhdysvaltalaisen median toimintaa. Organisaatio laati 15 kohdan listan.

Prinssi Harry on toivonut, että mediat omaksuisivat uuden ohjeistuksen käyttöönsä. Hänen mukaansa komissio on kokoontunut puolen vuoden ajan keskustelemaan ja laatimaan ratkaisuja virheellisen ja disinformaatiokriisin ratkaisemiseksi. Herttuaparin mukaan kyseessä on maailmanlaajuinen humanitaarinen kysymys.

– Virheellinen uutisointi mediassa heikentää demokratiaa. Se luo kulttuurin, jossa rasistiset, etniset ja sukupuoleen kohdistuvat hyökkäykset nähdään ratkaisuina, eikä ongelmina. Nykyään väärästä ja disinformaatiosta on tullut voimankäyttöväline, joka pahentaa yhteiskuntamme pahimpia ongelmia. Sadat miljoonat ihmiset maksavat hinnan joka ikinen päivä valheiden sekaisesta maailmasta, Harryn ja Meghanin Archewell-säätiö tiedottaa.