T&T: Saksalaiset kehittivät popcornista täydellisen eristeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tekniikka ja talous -lehti on esitellyt saksalaisesta Göttingenin yliopistossa kehitetyn eristeen, joka on muoviton, lämpöä eristävä, tulenkestävä ja kaksi kertaaa lujempi kuin styrox. Se on valmistettu popcornista.

Tuotteen kehittelijöiden mukaan materiaali on niin luonnonmukaista, että sitä voi käyttää vaikka eläinten rehuna eristämisen sijaan. Materiaalikemistien popcornista tekemä lämpöeristelevy kestää myös tulta styroxia huomattavasti paremmin. Ne häviävät styroxille ainoastaan taipuisuudessa.

– Materiaalin sisältämät paukkumaissit ovat tasakoosteista silppua, sillä eristemassa valmistetaan etukäteen rouhituista maissinjyvistä höyryssä kuumentamalla. Tämän jälkeen massa liimataan yhteen sideaineella, joka tehty joko kasviproteiinista tai biohajoavasta muovista, esimerkiksi polymaitohaposta, Tekniikka ja talous kertoo.