Raju välikohtaus Hattulassa – mies tuhosi kaksi poliisiautoa kauhakuormaajalla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kanta-Hämeen Hattulassa todistettiin sunnuntaiyönä odottamatonta välikohtausta. Kauhakuormaajalla ajellut mies aiheutti kunnassa vaaratilanteita ja tuhosi kaksi poliisiautoa. Tapahtumat saivat alkunsa Hämeen poliisilaitoksen partion havaittua noin kello 01:22 Aulangontiellä holtittomasti ajalleen ja välillä vastaantulevien kaistalle ajautuneen kauhakuormaajan. Kuljettaja ei vastannut poliisin pyrkimyksiin kiinnittää hänen huomionsa.

Laukkamäentien risteyksessä kuljettaja käänsi kauhakuormaajan ympäri ja ajoi koti poliisipartioita, jotka perääntyivät hetkellisesti. Läheisen kiinteistön pihaan kauhakuormaajalla ajanut henkilö uhkasi puhelimen välityksellä ajaa poliisien ja poliisiautojen päälle. Kaksi ja puoli tuntia kestäneiden neuvottelujen jälkeen epäilty yritti toteuttaa uhkauksensa ajamalla päin kahta poliisiautoa. Korjauskelvottomiksi tuhoutuneiden autojen sisällä ei törmäyshetkellä ollut poliiseja.

Poliisi ampui laukauksia kauhakuormaajan ohjaamoa kohti. Kuormaaja ei kuitenkaan pysähtynyt. Lopulta epäilty ajoi viereisen kiinteistön pihaan ja nousi ulos, jolloin poliisi taltutti hänet. Kauhakuormaajaa kuljettanutta miestä epäillään murhan yrityksestä, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tutkinnanjohtaja Jyrki Kallion mukaan tapahtumien esitutkinta on vasta alkuvaiheessa, ja asianomaisia tullaan kuulustelemaan nopealla aikataululla.