Suomeen uusi hotellityyppi – asiakas maksaa vain siitä mitä tarvitsee

Matkailu · Terhi Piiroinen

Haaveiletko hemmotteluillasta ja hyvistä yöunista, valmiista aamiaisesta sekä pitkästä ja kuumasta suihkusta? Sokos Hotels tuo Suomen hotellikenttään uudenlaisen flexible service -hotellikategorian. Heymo-niminen hotelli mukautuu matkailijan mieltymyksiin. Ideana on, että hotellivieras maksaa ainoastaan siitä, mitä hän tarvitsee.

Ensimmäinen Heymo avaa ovensa keväällä 2022 Espoon Keilaniemessä. Huone on varustettu sängyllä, vuodevaatteilla ja pyyhkeillä. Loput valinnat ovat yöpyjän itse päätettävissä. Esimerkiksi aamiaista saa koko päivän erityisestä aamupalaälykaapista.

Hotelliin kirjaudutaan sisään ja ulos automaateilla, jotka mahdollistavat asioinnin ilman pitkää jonotusta ja mihin kellonaikaan tahansa. Vastaanottovirkailijoiden sijaan Heymossa on fixereitä, ja henkilökohtaista palvelua saa aina tarvittaessa, vuorokauden ympäri.

– Ekologisin tuote on se, mitä ihminen ei koskaan osta ja mitä kukaan ei valmista. Ylitsepursuavalta tavaramäärältä vältytään, kun käytetään vain sitä, mitä tarvitaan, sanoo kehityspäällikkö Jukka Kaartinen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.