15 kärähti rattijuopumuksesta pikkujoululiikenteen valvonnassa – voi johtaa lastensuojeluilmoitukseen

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi valvoi tehostetusti pikkujoululiikennettä viime viikonloppuna 19.-21. marraskuuta. Helsingissä valvonnan ja muun poliisitoiminnan yhteydessä tavattiin 15 henkilöä, joiden epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen. Heistä kuutta epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

– Pikkujoululiikenteessä ei ole aihetta rattiin eikä seuraavana aamuna, jos ilta on mennyt pitkäksi, kertoo Helsingin poliisilaitokseen liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein.

Tehostettu liikenteenvalvonta jatkuu ensi viikonloppuna. Poliisi muistuttaa myös tekevänsä lastensuojeluilmoituksen, mikäli epäillyllä rattijuopolla on alaikäisiä lapsia. Näin kävi jo kahden epäillyn kohdalla viikonlopun tehovalvonnan aikana.

– Juhlimisesta toipumiseen täytyy jättää riittävästi aikaa, ettei aamulla tarvitse lähteä viemään lapsia harrastuksiin. Vastuullisesta vanhemmuudesta ei voi ottaa taukoa pikkujoulukautena, Pasterstein muistuttaa.