Ostitko näitä Lidlin nuudeleita? Älä syö, vaan palauta heti kauppaan

Ruoka · Tim Isokivi

Lidlissä myynnissä olleita Shangri-La -merkin nuudeleita vedetään pois myynnistä . Nuudeleiden raaka-aineissa on tavarantoimittaja Sco-Fro Groupin tutkimuksissa havaittu potentiaalisesti terveydelle haitallista etyleeniksidia.

Etyleenioksidin ei tiedetä pieninä pitoisuuksina aiheuttavan välitöntä terveyshaittaa, mutta tuotteita ei kuitenkaan tulisi käyttää. Mahdolliset haitalliset vaikutukset syntyvät todennäköisesti vasta pitkäaikaisen käytön seurauksena. Siksi sitä sisältävien tuotteiden takaisinveto on välttämätönä.

Takaisinveto koskee 100 gramman paketeissa myytyjä Shangri-La-nuudeleita, joiden makuina ovat BBQ nauta, katkarapu, kana ja curry. Takaisinveto koskee kaikkia tuote-eriä. Kuluttaja kehotetaan hävittämään mahdollisesti jo ostetut tuotteet tai palauttamaan ne myymälään, jolloin hinta hyvitetään.