Suomalaismiesten kivi-paperi-sakset -leikille karu päätös – toinen sai luodin takapuoleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kivi-paperi-sakset -leikillä oli taannoin tavanomaista väkivallattomampi lopputulos Hyvinkäällä. Kahden miehen välinen humalainen leikki päättyi sairaalareissuun toisen ammuttua toista pakaraan. Tapauksesta uutisoi Ilta-Sanomat. Miehet olivat lyöneet vetoa siitä, kumpi voittaisi kivi-paperi-sakset -leikissä.

Voittaja sai luvan ampua hävinnyttä 22-kaliiperisella kynäaseella. Hävinnyt osapuoli kertoi olevan ihan sama mihin voittaja häntä ampuisi, ja päätyi vielä yllyttämään häntä painamaan liipaisinta. Lopulta voittaja ampui toista miestä lähietäisyydeltä oikeaan pakaraan. Tuloksena oli 20 senttiä pitkä haava. Vamma ei ollut lääkärilausunnon mukaan kuitenkaan hengenvaarallinen.

24-vuotias ampuja tuomittiin kesäkuussa 2018 tapahtuneen ja videollekin kuvatusta teon vuoksi pahoinpitelystä ja törkeään ampuma-aserikoksesta. Niiden lisäksi hän tuomittiin erillisestä huumausainerikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Tuomittu sai vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.