Ensimmäinen A340-matkustajakone laskeutui Etelämantereelle

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Airbus-yhtiön matkustajakone A340 on laskeutunut ensi kertaa Etelämantereelle. Tempauksen takana oli Wet Lease -liikenteeseen erikoistunut ilmailualan yritys Hi Fly. A340 nousi ilmaan lentäjä Carlos Mirpurin ohjaamana Etelä-Afrikan Kapkaupungista.

Kuva: White Desert Antarctica

Viisi tuntia kestäneen ja yli 4 000 kilometriä pitkän matkan päätteeksi kone laskeutui Etelämantereen hyisiin ja lumisiin olosuhteisiin. Matkaa oli suunniteltu kuukausien ajan. Kyseessä on Wolf’s Fangin uusi matkailukohde, joka on äärimmäiseen arktiseen matkailuun erikoistuneen White Desert -matkailuyhtiön uusi projekti.

CNN-uutissivuston mukaan A340:n laskeutumispaikka ei ollut varsinainen yleisesti käytössä oleva lentokenttä. Vain asiaan erikoistuneet ilmailualan ammattilaiset voivat lentää sinne äärimmäisten olosuhteiden vuoksi. Etelämantereella ei ole lainkaan varsinaisia lentoasemia. Mantereella on kuitenkin 50 kiitorataa, joista monet ovat pääasiassa tutkijoita kuljettavien koneiden käytössä.