Muotisuunnittelija Virgil Abloh kuoli 41-vuotiaana – supertähdet murheen murtamia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muotimaailman supertähtenä tunnettu Louis Vuittonin suunnittelija Virgil Abloh on kuollut. Abloh menehtyi sunnuntaina syöpään 41-vuotiaana. Hän toimi vuodesta 2018 lähtien Louis Vuittonin pääsuunnittelijana. Sitä ennen hän oli tullut tunnetuksi esimerkiksi katumuotiin keskittyvän Off-White -merkin perustajana. Hän teki urallaan yhteistyötä esimerkiksi Niken ja Ikean kanssa.

– Virgil kamppaili kahden vuoden ajan rohkeasti angiosarkoomana tunnettua syövän aggressiivista muotoa vastaan. Hän päätti pitää taistelunsa yksityisenä saatuaan diagnoosin vuona 2019. Hän kävi läpi lukuisia haastavia hoitojaksoja johtaen samalla merkittäviä projekteja muodin, taiteen ja kulttuurin piirissä, Ablohin Instagram-tilillä julkaistussa tiedotteessa kerrotaan.

Abloh muistetaan myös vahvoista kytköksistään musiikkimaailmaan. Hän aloitti pitkäaikaisen yhteistyönsä Kanye Westin kanssa ollessaan työharjoittelustta Fendi-muotitalossa vuonna 2009. Hän suunnitteli levynkansia Kanye Westin lisäksi muun muassa Asap Rockylle, Lil Uzi Vertille ja Pusha-T:lle.