Mystinen räjähdys jätti kraaterin asumattomalle saarelle – syy yhä tuntematon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen New Yorkin osavaltiossa ihmetellään mystistä räjähdystä, jonka alkuperä on tuntematon. Se jätti jälkeensä isokokoisen kraaterin asumattoman saaren rannalle.

Räjähdys tapahtui marraskuun lopussa Lindenhurstin saarella. Räjähdyksen ääni oli niin voimakas, että se kantautui CBS-uutissivuston mukaan 25 kilometrin päähän. Rannalle huomattiin myöhemmin ilmestyneen noin 1,2 metrin levyinen kraateri.

– Kuului valtava pamahdus. Ensimmäinen reaktioni oli se, että jonkun vene räjähti. Savu kuitenkin hälveni niin nopeasti, että epäilin jonkun räjäyttäneen jotain, silminnäkijä John Sacchitello kuvaili.

Poliisi tutkii parhaillaan tapausta. Viranomaiset ovat epäilleet räjähdyksen saattaneen olla esimerkiksi putkipommin tai dynamiitin aiheuttama.