Poliisilta vakava varoitus: ”Suojaa tunnuslukusi ulkopuolisilta”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maksukorttia käyttäessä on syytä suojata oma tunnusluku ulkopuolisten silmiltä. Poliisin tuoreen tiedotteen mukaan viime aikoina on tullut ilmi tapauksia, joissa esimerkiksi kauppojen kassoilla on urkittu maksukortin tunnuslukuja. Maksukortti on myöhemmin varastettu.

Poliisin mukaan Itä-Suomessa tapahtuneessa tuoreessa tapauksessa maksukortin tunnusluku oli urkittu tavaratalon kassalla. Tämän jälkeen uhrilta oli tultu kyselemään ulkona ajo-ohjeita huonoksi kuvaillulla englannilla, ja sillä aikaa hänen käsilaukustaan oli hävinnyt lompakko sekä maksukortti. Maksukortilla oli ehditty tekemään useita nostoja ennen kuin uhri huomasi asian ja kuolletti maksukortin.

Tunnuslukujen urkintaa ja maksukorttien varastamista on tapahtunut tiedotteen mukaan muuallakin Suomessa. Maksukorttia käyttäviä muistutetaan suojaamaan tunnusluvun näppäily niin, ettei kukaan ulkopuolinen saa sitä tietoonsa.