Viroon matkustavien täytyy tehdä maahantuloilmoitus – voimassa 16. joulukuuta saakka

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viro on ottanut koronatilanteen vuoksi käyttöön uusia maahantuloa koskevia edellytyksiä ja rajoituksia. Kaikkien maahan saapuvien täytyy tehdä joulukuun alusta alkaen maahantuloilmoitus. Uuden käytännön taustalla on pelko koronan omikronvariantin leviämisestä.

Verkossa täytettävässä Viron terveysministeriön kyselylomakkeessa kysytään muun maat, joissa matkustaja on vieraillut viimeisten 10 päivän aikana. Lomakkeen voi tehdä aikaisintaan 72 tuntia ennen Viroon saapumista joko viroksi, englanniksi tai venäjäksi.

Viron yleisradion mukaan kyselylomake täytyi aikaisemmin täyttää vain, mikäli maahantulija saapui Viroon Schengen-alueen ulkopuolelta. Tuore määräys on näillä näkymin voimassa 16. joulukuuta saakka. Viroon matkustavia on myös suositeltu tekemään PCR-koronatesti.