Kuopion joulutori Itä-Suomen suurin – kuin eurooppalaiseen tyyliin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Euroopassa joulutorit ovat koko kansan kokoontumispaikkoja. Toreilla tehdään jouluostoksia ja nautitaan herkuista sekä tietysti hehkuviinistä. Suomessa alkoholipolitiikka kieltää eurooppalaisen joulutorin alkoholin kera. Toreilla voi kuitenkin nauttia glögiä ja kahvia.

Itä-Suomen suurin joulutoritapahtuma järjestetään 11.-22. jouluuta Kuopion kauppatorilla. Kuopion Joulutorin tunnelma syntyy alueen ylle laskeutuvasta valoverhokatoksesta ja valoporteista, lasten ilosta karusellissa, jouluravintoloiden paikallisista herkuista glögibaarin kuumista juomista sekä jouluisten myyntimökkien ja lasikonttimyymälöiden lahjatuotteista ja elintarvikkeista.

– On ollut ilo nähdä miten Kuopion Joulutori syntyy nyt monialaisella vahvasti paikallisella yhteistyöllä, ammattitaidolla ja yhteisellä tahtotilalla tehdä joulutapahtumasta laadukas, monipuolinen ja nimenomaan Kuopion näköinen ja kokoinen sekä omaleimainen kokonaisuus. Joulutori tarjoaa runsaasti joululahjaideoita sekä herkullisia makuja paikan päällä nautittavaksi, lahjaksi sekä omaan Joulupöytään vietäväksi, Tilla Martikainen, toiminnanjohtaja, Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.